Meslek Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Meslek seçerken dikkat edilmesi gerekenleri altı madde de özetlemeye çalıştık. Herkese başarılı bir eğitim hayatı dileriz.
Tavsiye, lgs, yks, meslek seçimi, tercih, üniversite,  okul, dinbilgesi,  ders, mat, fen, sos, din, sınav, kpss sonucu

1️⃣ Meslek hem hiçbir şeydir hem de her şeydir. Mesleğinin sana verdiği tüm imkânı çarçur eden insan da olabilirsin. İnsanların hor gördüğü bir mesleği Hakk yolunda bir öncü de kılabilirsin. Her şey yüreğinde ve bileğinde biter.

2️⃣ Maddi imkânları geniş meslekler günümüzde bir müslüman için elbette avantajdır. Öte yandan masivada bir imtihandır. Cimri misin cömert misin 25'ini geçmeden anlamak zor. 

3️⃣Mesleğin iş başında öğrenildiğini düşünenlerdenim. Öte yandan üniversite hayatını ne kadar inşa edersen işinde o kadar kaliteli bir âmil olursun. 

4️⃣ Herhangi biri istediği için iş tercihinde bulunacak bir şekilde yetişmediğini biliyorum. Ama en azından o mesleği icra eden biriyle özellikle de hemcinsinle konuşmayı ihmâl etmemelisin. Çünkü fıtrat bizim dünyada duracağımız ve duramayacağımız yeri belirler.

5️⃣ Herhangi bir mesleği aşağı veya daha yukarı görmek müslümanın mizacına aykırıdır. Yaptığın işi en iyi sen yapmalısın ki Allah'a diyeceğin bir cevabın olsun. Öte yandan mesleklerin statüsü arttıkça imtihan soruları da zorlaşacaktır.

6️⃣ İbadetlerine engel olacak bir mesleği bilerek yahut bilmeyerek tercih etmişsen o engelleri yok etmenin en nahif yollarını ara. Mesleğinle dinini bütünleşirdiğini insanlara kanıtla ki sonunda saygı gördüğünü girebilesin. Evet tanrıtanımazın dahi saygı gördüğüne şahit olacaksın. Sebat et.

0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

blogger
© Din Bilgesi Materyalleri
Merve ve Abdullah Hoca İnançla üretiyorlar