Neslin Korunması Konusunda Unutulan Mesele: LUT KAVMİ

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi, 8. sınıf 3. ünitede karşımıza Neslin Korunması adlı bir konu çıkar. Fakat bu konuda nedense Lut kavminden hiç bah

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi, 8. sınıf  3. ünitede karşımıza Neslin Korunması adlı bir konu çıkar. Fakat bu konuda nedense Lut kavminden hiç bahsedilmez. Bu mesele hakkında konuşmak için aslına bakarsanız müfredatımızın herhangi bir yerinde bir konu mevcut değil. Şahsi fikrim bu konunun 8. sınıf düzeyi için usülünce anlatılmaya uygun olduğudur. Bir şekilde bu konuda inancımızın bizlere çizdiği tavır aktarılmalıdır. İleride bizlerden ayrılıp başka ortamlara girecek olan öğrencilerimize bu konuda nasıl davranmaları gerektiğini anlatmalıyız. Onların nasıl insanlarla karşılaşacaklarını bilmiyoruz. Son senelerinde bu ahlaksızca durumun normal karşılanmaması gerektiğinden, bir kavmin Kuran-ı Kerim'de bu yönüyle uyarılıp, bir peygamberin o kavme gönderilip en sonunda da kavmin davranışlarını bırakmamasıyla helak olması aşamalı olarak anlatılmalı, ayetlerle desteklenmelidir.

 

Nihayetinde neslin korunması konusunun içeriği, aileden, nikah ve evlilikten dolayısıyla temiz bir neslin ihyasından bahsediyor, fakat bu konuya dair en ufak bir bilgi dahi verilmiyor. Öğretmenler olarak bizlerin tasarrufunda olan müfredatı genişletme özgürlüğü tam da burada kullanılmalıdır. Bizler Din Kültürü öğretmenleri olarak aynı zamanda Ahlak Bilgisi'nden de mesulüz. En nihayetinde her birimiz, yapıp ettiklerimizden hesaba çekileceğimizin bilinci içerisindeyiz. Allah bizlere bu konuda bir şey sormayacak mı? Öğrencilerimizden bu ahlaki özellikten yoksun olan, toplumda duyulmuş tanınmış kişileri örnek alanlar dahi öyle çok ki.. 

eşcinsellik, lut kavmi

Bir dersimde bu konuyu gündeme almıştım. Bir kız öğrenci gözleri parlayarak savunmaya geçti. Onun kalbine hayran olduğu karakterin sevgisi öyle işlemiş ki anlatmam ve anlaşmamız uzun sürdü. Ve hala konuşma bittiğinde şüphelerim vardı. Bir çok öğrenci böyle bir yönelimde bulunmasa bile bu durumu bir tercih olarak görüyor. Eşcinselliğe saygı duyuyor. İslam'da buna bir yer olmadığını anlatmak için geç kaldığımızda ise, iş işten geçmiş olmakla beraber bizler bağnaz addediliyoruz.


Toparlamak gerekirse, İslam bünyesinde anlatılan meselelerde utanılacak yahut çekinilecek hiçbir şey yoktur. Fakat insan sayısı kadar fikir vardır. Biz bu ve benzeri konuları sınıfta dile getirip getirmemeyi kendi içimizde düşünüp bir karara varamıyorsak şu cümleyi düşünelim; İslam'ı mı anlatıyoruz, kendi İslam anlayışımızı mı?

0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

blogger
© Din Bilgesi Materyalleri
Merve ve Abdullah Hoca İnançla üretiyorlar