Çevrimiçi Soru - Cevap Etkinliği| 5. Sınıf 1. Ünite (Allah İnancı)

Oyunda yer alan soruları görmek isterseniz;

1. Soru:

Evrenin düzenli olması bize neyi gösterir?

Cevap:

Her şeyin Allah’ın bilgisi ve kudretiyle yaratıldığını gösterir.


2. Soru:

Her şeyi yoktan var eden yalnızca kimdir?

Cevap:

Yalnızca Allah’tır.


3. Soru:

Allah’ın “her şeyi bilmesi” sıfatı hangisidir?

Cevap:

Allah’ın “her şeyi bilmesi” sıfatı Alîm’dir.


4. Soru:

Allah’ın “her şeye gücü yetmesi” sıfatı hangisidir?

Cevap:

Allah’ın “her şeye gücü yetmesi” sıfatı Kadir’dir.

5. Soru:

“De ki: O Allah birdir.” ayeti hangi sûrededir?

Cevap:

Bu ayet İhlâs Suresi’ndedir.


6. Soru:

Allah’ın “Rahmân” ve “Rahîm” sıfatları neyi ifade eder?

Cevap:

Allah’ın sonsuz merhamet sahibi olduğunu, kullarına şefkatle davrandığını ifade eder.


7. Soru:

Allah’a inanmak insana ne kazandırır?

Cevap:

Allah’a inanmak insana huzur ve güven kazandırır.


8. Soru:

Allah’ın birliğine inanmak ne olarak adlandırılır?

Cevap:

Allah’ın birliğine inanmak tevhid inancı olarak adlandırılır.


9. Soru:

Peygamberler Allah inancını insanlara nasıl anlatmışlardır?

Cevap:

Peygamberler Allah inancını insanlara sözleri ve davranışlarıyla anlatmışlardır.


10. Soru:

“İman yetmiş küsur şubedir, en üstünü ‘Lâ ilâhe illallah’ demektir.” hadisi hangi konunun önemini vurgular?

Cevap:

Bu hadis, Allah’a inanmanın imanın temeli olduğunu vurgular.

 Oyun 3 sn içerisinde açılacaktır.

0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

blogger
© Din Bilgesi Materyalleri
Merve ve Abdullah Hoca İnançla üretiyorlar