HARF HARF 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ DERS NOTU'M (26 SAYFA)

5. Sınıflarımız için görsel açıdan çocukların hoşlarına gidecek bir fasikül hazırladık. 26 sayfadan oluşan fasikülümüzü pdf olarak indirebilirsiniz. A

5. Sınıflarımız için görsel açıdan çocukların hoşlarına gidecek bir fasikül hazırladık. 26 sayfadan oluşan fasikülümüzü pdf olarak indirebilirsiniz. Aşağıda örnek sayfalarımız ve fasikülde yer alan bilgilerin yazılı halleri bulunmaktadır. Sayfa sonunda pdf indirme linki yer almaktadır. 

5. sınıf din dersi ders notu


BU FASİKÜLDE 5. SINIF KONULARINDA YER ALAN BAZI KELİME VE KAVRAMLAR ALFABENİN HARFLERİYLE KODLANMIŞTIR. BÜTÜN ÜNİTELERİ ÖZETLEYEN BİR FASİKÜL DEĞİLDİR. DÖNEM SONUNDA DAĞITILMASI TAVSİYE EDİLİR.

5. sınıf allah inancı ders notu
Kainatta yer alan her şeyi, canlı ve cansız bütün varlıkları yaratan, Rahman ve Rahim olan, bir ve tek, sonsuz gücü, kudreti ve bilgisi olan Rabbimiz'dir.

fitre nedir kimlere verilir
Ramazan ayı içerisinde bayram sabahına kadar ailedeki kişi sayısınca verilen, alt sınırını her sene Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı, bir kişinin bir günlük yiyeceğini karşılayacak kadar miktarda verilen vacip bir sadakadır.

kudret sıfatı
Allah'ın sonsuz güç sahibi olmasına denir. O'nun her şeye gücü yeter. Esma-i Hüsna'da yer alan KADİR ismi bize bunu anlatır.

put nedir, allaha iman
Bazı ilkel toplumlarda doğaüstü güç ve etkisi olduğuna inanılan canlı veya cansız nesnelere put denilir. Peygamberimiz'in ve Hz. İbrahim Peygamber'in yaşadığı toplumlarda putlara tapan insanlar vardır.

5. sınıf mimarimizde dinin izleri caminin bölümleri
Camide vaaz verilen, balkon görünümündeki yere denir.


din bilgesi sosyal medya hesapları


0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

blogger
© Din Bilgesi Materyalleri
Merve ve Abdullah Hoca İnançla üretiyorlar