Yaz Tatili İçin Tavsiyeler | Kafa Yorucu

Bilgi ile barışmak İlk sıraya koyduğumuz bu madde ne anlama geliyor? Yeni veya önceden öğrenilmiş bir bilgiyle yüzleşerek, zihnimizde yer alan bu bilg

Materyallere bir ara verdik ve tatil mi o da ne sorusuyla bir fikir yolculuğuna çıktık. Yazın da mı mesai? Evet! Neden olmasın? Yaz ayları tatildi de neden Efendimiz kavurucu bir Ramazan ayında Bedir savaşını yaptı? Öyleyse kalk ve kendine şu altı sorudan oluşan bir plan hazırla. 

tatil önerileri

Bilgi ile barışmak

İlk sıraya koyduğumuz bu madde ne anlama geliyor? Yeni veya önceden öğrenilmiş bir bilgiyle yüzleşerek, zihnimizde yer alan bu bilgiye değer vermek. Onu geliştirmeye çalışmak. Mesela İngilizce? İngilizce ile aranız nasıl? İmam Hatip öğrencilerine Arapça için aynı soruyu sorabiliriz.

Yiyeceklerin içindekiler bölümünü okumak

Bir Müslüman'ın her durumda ve her zaman dikkat etmesi gereken bir konuyu tekrar gündeme getirmek istedik. Gelin bu sene ailemizle beraber evimize ve mutfağımıza giren her türlü yiyecek ve içeceğin içindekiler kısmına bir göz atalım. Bizler için maddi ve manevi zararları olan maddeleri içeren ürünleri sevsek bile vazgeçmeye çabalayalım.

Kaliteli videolar izlemek

Sosyal medya kanallarında hayli zaman geçirdiğimizi artık söylemeye dahi gerek yok. Öyleyse önümüze düşen her videoyu izlemek yerine seçici olmak, zamanımızı bize değer katan videolarla güzelleştirmek bizim elimizde. Yani reels videolarını kaydırırken dahi bunu hesaba katmalıyız.

Saate daha sık bakmak

Saate sık sık bakmanın hem namaz zamanımızı organize etmede hem de su gibi akıp giden ömrümüzü doğru şekilde yaşamada faydası anlat anlat bitmez. Öyleyse ister telefonundan ister tabletinden istersen de kol saatinden sürekli saati kontrol etmeyi ihmal etme. Hatta bayramda hediye olarak kendine bir saat alabilirsin.

Artı ve eksi tablomuzu çıkarmak

Kendimizle veya kendimiz zannettiğimiz kişiyle yüzleşmek için geç bile kalmadık mı?

Az şarjlı cihaz denemeleri yapmak

Cihazımızın şarjı 15 leri gördüğü zaman veya daha da çok olmasına rağmen hemen onu şarj olması için prize doğru fırlatıyor muyuz? Öyleyse bu dijital detoks tam size göre. Daha az şarj, daha az ekran maruziyeti ve daha çok dinlence. E yaz tatili zaten bu demek değil mi? Yoksa siz full şarj ve sabaha kadar ekran bombardımanı mı planlamıştınız?!

2
( Hide )
  1. Adsız24.6.22

    "Az şarjlı cihaz denemeleri yapmak" Bunu biraz daha aıklar mısınız ? Anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknolojiden uzak kalmanın zor ve katlanılmaz olmaması gerektiği ve telefonum asla kapanmasına hep benimle olsun düşüncesinin ne kadar tehlikeli olduğunu vurgulamak istedik. 👍🏼😉

      Sil

blogger
© Din Bilgesi Materyalleri
Merve ve Abdullah Hoca İnançla üretiyorlar