Namaz'ın İnsana Kazandırdıkları ve NAMAZSIZLIK (6. sınıf)

Namaz ibadeti en mühim konulardan hatta ve hatta en mühim konunun kendisi olmasına rağmen bir ders konusu gibi bahsedip geçmek gerçekten çok üzücü. Tü

Namaz ibadeti en mühim konulardan hatta ve hatta en mühim konunun kendisi olmasına rağmen bir ders konusu gibi bahsedip geçmek gerçekten çok üzücü. Türkiye'de bir çok din öğretmeninin bu konuyu dert ettiğinden, anne babaların bu konuda göz yaşı döktüğünden haberdarız. Haberdar olamasak dahi bu durumun çocuklukta ve gençlikte ihmal edilmesiyle durumun bu hale geldiğini biliyoruz. Namaz ibadeti çoğumuza devamlılığı ve her gün ama her gün olması nedeniyle ağır geliyor. Öte yandan namaz yoksa ne var ki? diye soranlarımız da oluyor. Benim şahsi kanaatim bu işin anne babanın attığı temelin ardından okulda bilhassa din öğretmenleri tarafından özendirilmesi, sürekli hatırlatılması ve bu konuda takiplerin yapılmasıyla halledilebileceğidir. Bir gün kılar, halleder, daha çocuk dediğimiz zaman karşımızda Efendimiz'in hadisini buluruz. 7 yaştan sonra namazını eda etmesi gerektiğini bilmeyen, bilse de yapmayan çocuk için bir zorlama yapılması gerektiğini bizlere Efendimiz salık veriyor. Öyleyse işin bir ucundan tutmamız gerekiyor. Ne mi yapalım? 

  • Derslerimizde mescidi sık sık kullanabiliriz.
  • Bir gezi planlayarak konfor alanlarının dışında abdest alıp namaz kılabileceklerini hatırlatabiliriz.
  • Namaz yarışmaları düzenleyebilir, namaz ödülleri verebiliriz.
  • Sınıfta arayı açmadan bu konuyu gündeme getirebiliriz.
  • Onlara namaz hakkında konuşmalarını sağlayacak ödevler, ayet araştırmaları verebiliriz. Ve daha nicesi... 

Sizlerin uyguladığı başka yöntemler varsa bizlerle mutlaka paylaşın. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bu gönderimizde de namazın kazandırdıkları başlığı altında verilen konuya bir ekleme de bizler yaparak "Peki namazsızlık?" sorusunu sorduk. Bir takım cevaplar verdik. İstifadenize sunuyoruz.

Namazın kazandırdıkları










0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

blogger
© Din Bilgesi Materyalleri
Merve ve Abdullah Hoca İnançla üretiyorlar