Din Dersi Neden Var? | Müfredattan Ziyade

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin varlığı çoğu zaman siyasi bir sorgu olarak anlaşılsa da bizler öğrencilerimizle derste yüz yüze geldiğimizde kim

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin varlığı çoğu zaman siyasi bir sorgu olarak anlaşılsa da bizler öğrencilerimizle derste yüz yüze geldiğimizde kimilerinin yüzünde bu soruyu görür gibi oluruz. Her ders gibi din dersi de neden var sorusu çocukların zihnini kurcalıyor.

Dini bilgi edinmenin zorunlu olmayışını bir kenara bırakacak olursan, dini bilginin hayatın içerisinde veya bir kursta ve ailede öğrenilmesi okuldaki varlığının daha çok sorgulanmasına neden oluyor. Biz zaten hayatın içerisinde Kuran'ı Kerim'i, Peygamberimiz'i ve ahlaki kuralları öğreniriz neden din dersi olsun ki, soruları bizlere sorulduğu zaman nasıl cevap veriyoruz?

Sizler nasıl cevaplar veriyorsunuz? din dersi neden var sorusuna verdiğimiz kısa ve basit bir kaç cevabı sizler için videolaştırdık. Öğrencilerinizle bir dersinizde mola verip izleyebilir ve eleştirilerinizi bize iletebilir ve sınıfta beraberce yorumlayabilirsiniz.

İyi seyirler dileriz.



0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

blogger
© Din Bilgesi Materyalleri
Merve ve Abdullah Hoca İnançla üretiyorlar