Planlı Ögretmenim Aplikasyonu Nedir?

Geliştiricileri arasında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni meslektaşımız Osman KARAKAYA'nın da bulunduğu ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Temel Dini Bilgiler, Peygamberimizin Hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Arapça gibi alanımızla ilgili derslerin de yer aldığı İlkokul, Ortaokul ve Lise seviyesinde birçok dersin 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı ünitelendirilmiş yıllık planlarını içeren pratik kullanımlı Android, IOS ve HUAWEI işletim sistemleri için mobil yıllık plan uygulaması öğretmenlere büyük kolaylık sağlıyor.

İlk olarak 2020/2021 eğitim yılında hizmet vermeye başlayan uygulamalarda bu yıl toplam plan sayısı 140 tan 214 e çıktı. Kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda yeni planların eklendiği uygulama kısa sürede öğretmen arkadaşlarımızın yoğun ilgilerini ve beğenilerini toplamayı başardı. 


Mobil uygulama öğretmenlerin sınıf defterlerine işlemiş oldukları derslerin kazanımlarını düzenli olarak yazabilmelerini sağlamaktadır. Uygulamada yer verilen planların tamamı excel olarak uygulama içinden indirilebilmektedir. Böylece uygulamada kullanılan plan ile okul müdürünün onayına sunulan planın birebir aynı plan olması sağlanmıştır. Uygulamada; işlenen dersin kazanımına, kazanım açıklamasına, dersin konusuna ve anahtar kavramlara ulaşılabilmektedir. En son görüntülenen ders ve hafta hafızada tutulmaktadır. Yeni önemli bilgilendirmeler ve duyurular paylaşıldığında uygulama ilk açıldığında ekranda otomatik gösterilmektedir. Kullanıcılar uygulama içinde notlarını kaydedebilmekte ve gerektiğinde güncelleyebilmektedir. Plan ayrıntılarına erişmek için alt bölümdeki düğmeler kullanılır. Sağ ve sol ok yönündeki düğmelerle haftalar arasında geçiş yapılabilir. Kolay erişim için ara yüz şık ve sade tasarlanmıştır.

Uygulama ilk yüklendiğinde ayar ekranı otomatik olarak açılıp plan verileri otomatik olarak alınmaktadır ve işlenmektedir. Veriler alınırken işlemin tamamlanması için beklenmelidir. Veriler alındıktan sonra girilen dersler ve sınıf seviyeleri seçilip kaydedilmelidir. Bu ayarın bir kez yapılması yeterlidir ancak istenirse yeni dersler eklenebilir veya silinebilir. Planlarda güncelleme yapıldığı durumlarda uygulamayı güncelleme ihtiyacı olmadan uygulamada yer alan “veriyi güncelle” bölümünden verinin güncellenmesi yeterli olmaktadır. Ayrıca Telegram destek grubunda uygulamalarla ilgili önemli duyurular ve paylaşımlar yapılmaktadır.


Uygulamaların marketteki isimleri ve bağlantıları aşağıdadır;

Android: 👇👇

http://meb.ai/fF8pAa  (Planlı Öğretmenim- Yıllık Plan & Ders Kazanımları)

IOS (Apple):👇👇

http://meb.ai/EGZQtJ (Yıllık Plan Tüm Dersler)

HUAWEI AppGallery:👇👇

http://meb.ai/JYWren   (Yıllık Plan Tüm Dersler)

Telegram Grubu 👇 👇

t.me/planliogretmenim

0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

blogger
© Din Bilgesi Materyalleri
Merve ve Abdullah Hoca İnançla üretiyorlar